Newsgroups   fantastik.spil   Reply   Preferences   Help


Subject: Mass Effect 1
From: andreas jensen soe [at] yahoo.com (Andreas Søe)
Date: Oct 16 2018 18:16:29

Mass Effect er en trilogi på tre spil med en efterfølger. Det er til Xbox 360 og Windows. Jeg spiller det første spil nu på Xbox 360.

Det ser lidt gammeldags ud på Xbox 360. Da det kom ud i 2008, så det fantastisk men noget tid er gået. Xbox 360 kører på DirectX 9.0c. Den syntes folk er gammel. Det var typisk PC'er med 0,5-2 gb RAM, DVD-drev, Windows XP, 250 gb harddiske etc. som det kørte på. Det er dog stadigt et fantastisk spil.

Mass Effect handler om at menneskeheden har fundet et artifakt på Mars som gør dem i stand til at rejse mellem stjernerne. De kalder denne teknologi Mass Effect. Der bliver oprettet kolonier i hele galaksen og der bliver mødt runmvæsner fra andre planeter.

Man spiller Shepard som er ude med en gruppe soldater og udforske et angreb på en koloni. Han finder ud af at der er noget lusket ved en væsen som hedder Saren. Han har et pejlemærke som Shepard undersøger og ser visioner af død og ødelæggelse. Pehjlemærket går bagefter i stykker. Han tager bagefter til det galaktiske råd i en rumstation som The Citadel.

The Citadel er kæmpestor. Det er tusinder af millioner af mennesker som lever her. Shepard snakker med det galaktiske råd men har ingen beviser mod Saren. Det får han senere og det viser sig at Saren har planlagt et angreb på menneskeheden i form af The Reapers som er fremmed race. Han siger til rådet at han gerne vil stoppe Saren og det tager han afsted for at gøre.

Han bliver udråbt til spectre af rådet og har nu ekstra beføjelser til at kunne gøre det han selv har lyst til i sit arbejde. Man er aldrig trænet til at blive spectre men kun udråbt til det.

Oct 16  o Mass Effect 1  Andreas Søe