Newsgroups   fantastik.horror   Reply   Preferences   Help


Subject: Horror-arrangerment på Cinemasteket
From: fantastiknews [at] flasch.dk (Flemming Rasch)
Date: Mar 17 2018 17:17:20

Jeg har modtaget nedenstående vdr. et arrangement på Cinemateket i forbindelse med "Blodig Weekend". Det er gratis, men de vil alligevel gerne have man tilmelder sig.

Flemming

Seminar: Hvordan virker det effektive gys?
Hvordan bygger man et effektfuldt gys op i forskellige medier? Hvordan sanser publikum det, og hvorfor opsøger vi et godt gys på film og tv, i spil og andre forlystelser? Det prøver vi at svare på ved seminaret ” Hvordan virker det effektive gys?” den 14. april kl. 12.00-14.00 i Cinemateket, København.

Gyserscenens værktøjer er temaet for seminaret. En række eksperter i gys vil dykke ned i, hvordan følelser bliver skabt i billeder, musik og fortælling. Vi samler en række fiktionsskabere og forskere, som tager udgangspunkt i en velfungerende, uhyggelig filmscene. De fortæller om, hvordan det effektive gys bygges op og opleves: Hvilke forskellige værktøjer kan anvendes til at skabe en uhyggelig scene, hvordan oplever publikum kropsligt og psykologisk gyset og hvorfor opsøger man denne oplevelse i forskellige medier?

Blandt seminarets talere er:
- Jeff Lieberman, filminstruktør og manuskriptforfatter (har bl.a. skrevet og instrueret Squirm (1976), Blue Sunshine (1977), Just Before Dawn (1981) og Satan’s Little Helper (2004)).
- Jonas Bøgh Pedersen, medstifter af Dystopia Entertainment, som bl.a. arrangerer haunted house, horror run og haunted castle.
- Mathias Clasen, lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur, Århus Universitet.
- Peter Albrechtsen, lyddesigner, Lydrummet (har bl.a. lavet lyd på Idealisten (2015), Sorgenfri (2016) og Godless (2016)).
- Rikke Schubart, lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet.

OBS: Seminaret foregår på engelsk! Tid og sted: Lørdag den 14. april kl. 12.00-14.00 i Cinemateket, København.
Billetter: Arrangementet er gratis, men der skal reserveres plads her: http://blodigweekend.dk/seminar-hvordan-virker-det-effektive-gys/ Kontaktperson: Lene Rasmussen, lene [at] blodigweekend.dk

Vil du have mere gys?

Så kan du se en lang række mørke genrefilm på Blodig Weekend, Danmarks største genrefilmfestival den 12.-15. april i Cinemateket. Der er film for enhver skræksmag:

For dem der godt kan lide en uhyggelig stemning: ”VampyrVidar”
Livet kan være svært, når man bare er en misforstået bonde udenfor en lille norsk landsby. Det bliver ikke meget nemmere, når man en morgen vågner op som en vampyr, der er ledt på afveje af selveste Jesus. Dette er desværre, hvad der sker for den kiksede landmand Vidar, der i starten er ganske tilfreds med sit nye udfarende liv. Men kan jetsetter-vampyrlivet vare ved? VampyrVidar er en af de sjoveste horrorkomedier i år.

Mar 17  o Horror-arrangerment på Cinemasteket  Flemming Rasch