Newsgroups   fantastik.spil   Reply   Preferences   Help


Subject: Tales
From: andreas jensen soe [at] yahoo.com (Andreas Søe)
Date: Nov 11 2017 11:07:37

Jeg spiller spillet Tales til PC som er et moderne fantasy point-og-click adventure. Det er lavet i gammel stil med 320x200 punkter på skærmen. Det handler om Alfred Walsh som går i det samme tøj som Harry Potter og ligner ham. Han bliver ansat som bibliotekar på et privat bibliotek. Her tror han at han har fået et nemt arbejde men han kommer til at lukke den onde skikkelse Oblivion ud ved at læse en sort bog. Denne dæmon æder vores klassiske historier. Alfred skal nu prøve at få Oblivion ud af verden igen. Det har været en opgave for alle bibliotekets bibliotekarer at sørge for dette gennem tiderne.

Alfred starter med at søge hjælp hos Merlin i bogen om ridderne af det runde bord. Merlin siger at Alfred skal søge hjælp hos Gilgamesh. Han åbner bogen om Gilgamesh og kommer frem udenfor byen Uruk. Han kan ikke få lov til at komme ind i byen af byvagterne men kommer ind ved at blive arresteret ved at sælge ost ved byporterne. Han undslipper fængslet og får at vide af en tjener at han kan møde Gilgamesh ved at lave en madret til Gilgameshs moder Ninsun.

Han søger nu igen råd hos Merlin for han kan ikke lave mad. Han skal finde en opskrift hos Gargantula og Pantagruel. Endvidere tomatoer og udstyr i Popol Vuh som er mayaernes skabelsesberetning.

Man kommer rundt om mange "tales" i spillet. Der er også Troldmanden fra OZ, Jorden Rundt i 80 dage, Jack og Bønnestagen, Den Guddommelige Komedie af Dante og meget andet.

Det er et sjovt spil og det har den rette sværhedsgrad.

Nov 11  o Tales  Andreas Søe