Newsgroups   fantastik.spil   Reply   Preferences   Help


Subject: Sam & Max Save the World
From: andreas jensen soe [at] yahoo.com (Andreas Søe)
Date: Jun 02 2019 14:18:30

Sam & Max Save the World er en serie på 6 episoder fra Telltale Games. Telltale er blevet lukket sidste år. De startede med at lave point og click adventures men er senere gået over til mere historie-drevne interaktive dramaspil.

Sam & Max udkom oprindeligt fra Lucasarts i 1993. Senere i 2006 har Telltale overtaget serien og ført den videre. Det er blevet til adskillige episoder i tre sæsoner af spillet. Det er nye handlingsforløb i forhold til det gamle spil.

Det gamle spil kom fra en tegneserie som hed Sam & Max Freelance Police. Der er også lavet tegnefilm over emnet. De kan ses på Youtube.

Sam & Max er point og click. Det handler om to politifolk som er Sam, der er en hund som er den rolige del, og Max som er en psykopatisk kanin. De løser detektivopgaver sammen. Der er række ideer som går igen. De kæmper altid om at nå først hen til telefon. Det hele er gennensyret af amerikansk populærkultur.

Telltale har ikke haft så mange penge til at lave Sam & Max. Der er meget genbrug i episoderne. Det er det samme kontor man er på. Der er den samme gade med Sybil, som har alle mulige jobs, og Bosco som er ejer af en kiosk. Bosco er blevet paranoid efter alle mulige tyverier fra hans kiosk. I episode 1 starter det med at nogen tager produkter ind i hans kiosk. Det er omvendt tyveri og det er han heller ikke så glad for. Sybil kan aldrig finde et fast job. Hun har hele tiden nye jobs. Der er tre børn som går igen i de tre episoder. De har også en fast stil.

Alle episoderne handler om at kontrollere folks hjerner på en eller anden måde. Det er et tema som går igen. I episode 1 er Eye-Bo som har lavet en videofilm som man bliver hypnotiseret af. I episode 2 er det en tv-vært som holder sit publikum hypnotiseret. I episode 3 skal Sam & Max finde frem til en politimand som er gået under radaren hos mafiaen.

Det er meget fantastik i Sam & Max. Det kan være en talende rotte som sælger og køber sorte varer. Der er også forskellige mystiske apparater som Bosco sælger fra hans butik til millioner af dollars.

Der er meget humor. Sam & Max laver et tv-show i episode to. Så opforstrer de en ko i en lejlighed i New York, hvor de ikke må have køer i deres lejlighed. Deres vicevært er en høne. De skjuler koen ved at give den en kokkehue på og sige at det er en fransk kok. Viceværten er meget interesseret i den franske kok og vil gerne smage på hans mad. De giver ham så en kokage, som de har proppet på en tallerken, til at spise.

Gåderne er nemme at løse i dette point og click. Episoderne er hurtigt gennemførte. De tager hver i gennemsnit tre timer. Jeg synes at de er fine til at gennemføre en aften efter arbejde. 8 ud af 10 stjerner.

Jun 2  o Sam & Max Save the World  Andreas Søe