Newsgroups   fantastik.announce   Reply   Preferences   Help


Subject: Filmfestival CPH PIX
From: fantastiknews [at] flasch.dk (Flemming Rasch)
Followup: fantastik.generel
Date: Sep 29 2017 21:05:28

Filmfestivalen CPH PIX er lige gået i gang, og fortsætter frem til 11/10. Filmene vises på Cinematektet og en række andre biografer i København. Der er en del fantastiske film på programmet. Jeg regner med at se disse her:

QEDA
‘QEDA’ hæver filmambitionerne i den danske andedam. Vi rulles ind i et imponerende, miljøpolitisk fremtidseventyr fra 2095, når København er totalt oversvømmet og en tidsrejsende agent må rejse tilbage til 2017 for at forhindre det uundgåelige.
(Dansk science fiction)

A Dark Song
Troede du at et okkult ritual bare var at male et pentagram på gulvet og læse et par linje op fra en læderindbundet bog ved midnat, så kan du godt tro om igen. I gyserkammerspillet A Dark Song skildres en sorgramt kvindes lange og ydmygende ritual for at få kontakt til sin afdøde søn.
(Irsk horror)

Baahubali 1: The Beginning
‘Baahubali’ er larger than life og er ‘Ringenes Herre’, ‘Game of Thrones’ og ‘Avatar’ på én gang - fyldt med cgi og special effects. Vores vilde helt tæver rask væk 2-3000 mand i dette episke, underholdende overbudseventyr med lutter højdepunkter.
(Indisk biografhit)

Baahubali 2: The Conclusion (IMAX)
Anden del er mere af det hele - endnu flottere og vildere! Den starter lige på og hårdt fra 1‘eren med hæsblæsende, virtuose actionscener, der har fået publikum til at stå og huje i biograferne. Det her ser I bestemt ikke hver dag. Og så endda i IMAX.
(Endnu større biografhit i Indien)

Endless Poetry
Jodorowsky er ustoppelig og der er ingen ende på hans filmiske idérigdomme. ‘Endless Poetry’, anden selvbiografiske film, er absolut ingen undtagelse, og med sine to voksne sønner i rollerne som Jodo selv og hans altdominerende far, er der lagt i kakkelovnen til heftig psykoanalytisk psykedelika.
(Chilensk/fransk magisk realisme. Jodorowskys film er geniale!)

Salyut-7
Nervepirrende ‘Salyut-7’ fortæller i overvældende billeder historien om to sovjetiske kosmonauter, der i 1985 kommer på en umulig mission, hvor den navnkundige rumstation skal repareres. Tænk 'Gravity' blot med tænderskærende realisme!
(Russisk dokudrama)

The Endless
Der er lurende Lovecraft-horror i skovene og bjergene i Benson-Moorhead-parrets nye og meget personlige The Endless, hvor to brødre vender tilbage til den kult de er flygtet fra for ti år siden, kun for opdage, at fortiden ikke altid er helt, som man huskede den.
(Amerikansk horror)

Det var så dem jeg regner med at se. Kig evt. også på Mutafukaz, November, A Ghost Story, Hagazussa, The Dance of Reality og Vandringsmanden. Er også muligt jeg har overset nogle fantastik-film.

Se de lange omtaler og hvor og hvornår filmene vises på PIXs hjemmeside:
https://cphpix.dk/pix/pix-program/

Flemming

Sep 29  o Filmfestival CPH PIX  Flemming Rasch